Logo
E-mail mij

1 Maand Locomocheap - een update

04-09-2022

Het is iets meer dan een maand geleden dat ik Locomocheap.nl deelde via LinkedIn. Dat bericht kreeg erg veel aandacht - meer dan 950.000 mensen zagen het. Dat was een goede motivatie om snel door te bouwen aan de site. Tijd voor een update.

Wat is Locomocheap?
Het idee is simpel. Voor vliegtickets zijn er enorm veel websites om aanbiedingen en goedkope tickets te vinden. Voor treinkaartjes bestaat dat nauwelijks. Locomocheap doorzoekt het aanbod van aanbieders van tickets (zoals NS International en Deutsche Bahn) en van reizen (zoals rondreizen van Opreis.nl en citytrips van De Jong Intra). De prijzen worden overzichtelijk getoond, zodat je kunt vergelijken en op zoek kunt naar een goede deal.

Groei in een maand
Vorige maand kon je alleen treinreizen vanaf Utrecht Centraal zoeken, alleen via NS International. De site kreeg echter aandacht bij het EditieNL, Nu.nl en NOS.nl en dat leverde tienduizenden bezoekers op. En enorm veel feedback. In de afgelopen maand heb ik daarom veel functionaliteiten toegevoegd.

Je kunt zoeken op reizen vanaf Amsterdam en Rotterdam. Je kunt prijzen van rondreizen en citytrips bekijken. En je ziet niet alleen prijzen van NS International, maar ook van Deutsche Bahn en Kiwi. Dit met het doel een echte prijsvergelijker voor iedere treinvakantie te maken.

Snel uitbreiden
Nieuwe functies probeer ik zo snel mogelijk te lanceren. Dat doen helpt heel erg om steeds te blijven nadenken over een volgende stap. Gaandeweg levert het ook nieuwe inzichten op. Als je al een eerste versie van een eerste functie live hebt staan, kun je daarna je gedachten wel laten gaan over hoe het beter of mooier kan.

Dat gaat niet altijd goed. Omdat er zoveel bezoekers kwamen, leek het me handig om een e-maillijst aan te leggen om contact met bezoekers te behouden. In Nederland moet je echter een “dubbel opt-in” mechanisme hebben, waarbij mensen hun e-mailadres bevestigen. Ik maakte snel een aanmeldformulier, maar heb pas (weken later) de functionaliteit gemaakt om e-mailadressen te bevestigen. Dat had als gevolg dat nu nog 50% van de mensen (een paar duizend!) hun e-mailadres niet hebben bevestigd. Een goede les voor de volgende keer :)

Data-gedreven
Zelf heb ik veel interesse in data-analyse. Daarom meet ik zoveel mogelijk wat er op de website gebeurt. Zo weet ik wat de populairste bestemmingen zijn, de meest gekozen reisdagen en bij welke trips het vaakst ook echt een kaartje wordt gekocht. Om live te kunnen meekijken heb ik een dashboard waar al die inzichten getoond worden. Dat helpt ook te bepalen welke functionaliteit ik als volgende toevoeeg.

Een voorbeeld: hoewel prijzen van Deutsche Bahn getoond worden, koopt bijna niemand er een kaartje via Locomocheap. Daarom is het interessanter om meer reizen van NS International te tonen: daarop wordt veel meer geklikt, en er wordt meer geboekt.

De volgende stap
De basis staat, maar compleet is Locomocheap nog niet. Er zijn nog veel ticket- en reisaanbieders die toegevoegd kunnen worden. Hoe meer data, hoe meer prijzen je kunt vergelijken. En hoe groter de kans dat je er je ideale treinvakantie vindt. Daar ga ik de komende periode mee aan de slag.

Heb jij feedback, of tips hoe ik aan meer (treinreis) data kan komen? Ik hoor het graag! Stuur dan een mailtje naar mail@michelbrinkhuis.nl.

Ontdek de kracht van A.I.

Ben jij zoekend wat A.I., zoals ChatGPT, betekent voor jouw organisatie? Met mijn workshops en presentaties maak ik AI makkelijk te begrijpen en te gebruiken.

Bekijk mijn aanbod
Michel Brinkhuis
Over mij
Lees meer over mij

Over mij

Michel Brinkhuis

Ik ben Michel Brinkhuis. Al jaren hou ik me bezig met technologie, vooral met kunstmatige intelligentie, ofwel AI. Ik ben afgestudeerd op het opsporen van fraude met AI. Na ervaring op te hebben gedaan bij een groot softwarebedrijf, ben ik voor mezelf begonnen. Als ondernemer maak ik nu diensten waarbij AI een grote rol speelt. Met de kennis die ik zo opdoe, help ik daarnaast bedrijven om zelf AI te gaan gebruiken.

Ik geloof dat AI-tools zoals ChatGPT veel werk anders gaan maken. Misschien zie je dat nu nog niet, maar de mogelijkheden zijn groot. Wil je weten hoe AI jouw werk kan veranderen? Of hoe ChatGPT jou kan helpen? Ik laat het je graag zien. Met een workshop of presentatie help ik je op weg.

Stuur een bericht via mijn LinkedIn of vul het formulier onderaan de hoofdpagina in, en ik neem snel contact met je op.