Freelance informatie- of business analist

Haarscherpe analyses bij agile-projecten

Bij het implementeren of ontwerpen van software wil je duidelijk krijgen wat de wensen zijn vanuit de business en aan welk beleid en regelgeving de oplossing moet voldoen. Samengevat: je wilt een oplossing die het best is voor je bedrijf. Als freelance informatie-analist of business analist werk ik mee aan projecten om de brug te slaan tussen de business en de techniek.

Ik vind het belangrijk om goed te snappen wat de mogelijkheden zijn van de software waaraan wordt gewerkt, en wat de vereisten zijn vanuit eindgebruikers en vanuit de projectdoelstellingen.

Als informatie & business analist heb ik ruime ervaring opgedaan in projecten bij veel Nederlandse financiële dienstverleners bij de implementatie van uitgebreide software-oplossingen. Daarnaast werk ik freelance voor MKB-bedrijven in verschillende sectoren, waardoor ik met een open en brede blik naar nieuwe projecten kijk.

Technische kennis
Om goede oplossingen te maken, is het handig als je weet hoe technologie werkt. Doordat ik zelf ook regelmatig programmeer, ben ik bekend met veel technische concepten en kan ik ook op technisch gebied meedenken met oplossingen. Door aan de ene kant beperkingen of mogelijkheden van technologie te kennen, en aan de andere kant door goed te vragen en mee te kijken functionele wensen in kaart te brengen help ik een sterke oplossing te realiseren.

Agile: het MVP als beginpunt
Bij de start van een nieuw project wordt er vaak een ‘MVP’ vastgesteld: het Minimum Viable Product. Dat brengt twee uitdagingen met zich mee: allereerst bepalen wat het MVP is, en zorgen dat iedereen het daarmee eens is. En als de ontwikkeling loopt, zorgen dat het project in de buurt van de MVP-definitie blijft.

Softwareprojecten worden vaak gaandeweg vergroot, of lopen uit. Met mijn kennis kan ik vaak goed inschatten hoe risicovol bepaalde onderdelen van het project zijn, en keuzemogelijkheden uitwerken die helpen om het project binnen de gedefinieerde scope te laten verlopen.

Kortom
Ben je op zoek naar een freelance informatie-analist of freelance business analist? Stuur dan een mailtje naar mail@michelbrinkhuis.nl. Ik woon in de regio Zwolle, maar ook voor een projecten in de randstad (zoals Amsterdam of Utrecht) sta ik open.

Naast dat ik analytisch scherp ben, heb ik ook ruime ervaring als product owner. Lees daarover meer op de pagina freelance product owner.