Freelance product owner

De weg naar het beste resultaat

Of je nu een nieuwe software-oplossing gaat implementeren, of werkt aan een bestaande oplossing: er is iemand die verantwoordelijk is voor de productontwikkeling. Iemand die kan bepalen wat, op basis van beschikbare middelen en capaciteit, de beste volgorde is van hoe de ontwikkeling moet plaatsvinden. En nog belangrijker: wat gaat er überhaupt gemaakt worden? Iemand die samen met een team de visie kan bepalen en richting geeft aan de oplossing.

Als product owner, voor zowel busines-to-business SaaS-software als voor maatwerk-oplossingen, heb ik ruime ervaring opgedaan in projecten voor veel van de grootste financiële dienstverleners van Nederland.

Waar ik goed in ben
Ik doorgrond ingewikkelde systemen en processen snel. Op basis daarvan kan ik goed inschatten wat de beste volgorde is voor een implementatie of ontwikkeling. Ik ben daarnaast technisch vaardig (doordat ik zelf ook software maak), en kan daardoor ook goed de technische risico’s en uitdagingen inschatten. Zo is het voor mij geen probleem om een roadmap te maken voor productontwikkeling, waarbij de beste balans tussen functionaliteit en techniek wordt gevonden.

Ik ben communicatief sterk, en kan mensen goed meenemen in keuzes en afwegingen. Want uiteindelijk maak je als product owner keuzes die uitgelegd moeten worden aan eindgebruikers, of juist aan het ontwikkelteam. Doordat ik goed ben in het versimpeld uitleggen van complexiteit, en goed kan aangeven waarom keuzes worden gemaakt, lukt het mij vaak om iedereen enthousiast te maken over het project!

Agile
Agile betekent wendbaar. Snel komen tot een eerste resultaat. Dat resultaat valideren. En op basis van die ervaringen doorontwikkelen. Twee dingen zijn hierin belangrijk voor mij: snel tot resultaat komen, en de ervaring van gebruikers meenemen in de doorontwikkeling. Daar heb ik uitgebreid aandacht voor, omdat ik ervan overtuigd ben dat een zichtbaar ontwikkelproces de grootste kans geeft op een succesvol project.

Keertje kennismaken?
Zoek je een freelance product owner? Ik maak graag kennis! Stuur dan een mailtje naar mail@michelbrinkhuis.nl. Ik woon in de regio Zwolle, maar ook voor een projecten in de randstad (zoals Amsterdam of Utrecht) sta ik open.

Zoek je geen product owner, maar een business analist met haarscherpe analyses? Lees daarover meer op de pagina freelance informatie- en business analist.